Profesiile și dezavantajele ieșirii în evidență ca LGBT LGBTQIA+
Care sunt avantajele și dezavantajele ieșirii în evidență ca LGBT?
Scoaterea în evidență este un proces care poate fi atât pozitiv, cât și negativ. Pentru cei care aleg să iasă în evidență ca gay, lesbiene, bisexuali sau transsexuali, poate duce la un sentiment de ușurare sau de entuziasm. Dezavantajele ieșirii în evidență sunt teama de respingere din partea prietenilor și a familiei. Ieșirea în evidență poate duce, de asemenea, la hărțuire verbală din partea străinilor.
De ce să ieșiți în evidență?
Un lucru este sigur: nu există nicio oligație în a ieși în evidență. Pe de altă parte, există multe beneficii. Odată ce ai acceptat că ești homosexual, vrei ca și cei apropiați să știe și să accepte acest lucru. Trebuie să ne amintim că oamenii care ne iubesc vor să ne vadă fericiți înainte de toate!
Iată o mostră de onestitate din motivele pentru a ieși în evidență:
Nu mai pretinzi că ești interesat de sexul opus;
Pentru a putea ieși în oraș cu iubitul sau partenerul tău;
Pentru a avea mai multă stimă de sine;
Pentru a fi acceptat așa cum ești;
Pentru a ajuta la schimbarea viziunii societății asupra homosexualității.
Aveți grijă să nu o faceți din motive greșite:
Exprimați resentimente și reglați conturile cu familia;
Dovediți un război cu homofobii dovedindu-le că ar trebui să fie mai toleranți.
Este un semn că s-ar putea să nu fim pregătiți să ne anunțăm homosexualitatea și am putea să ne facem rău singuri, dorind să „rănim” cealaltă persoană sau să o facem să plătească pentru evenimentele din trecut.
Principalele motive care m-au împins să fac pasul cel mare? Să pot fi eu însumi și să îmi găsesc fericirea înconjurat de oameni care mă iubesc pentru ceea ce sunt cu adevărat.
Cine să iasă la lumină?
O singură persoană la un moment dat sau un grup mic de persoane.
Primul meu coming out a fost tot către o persoană pe rând, pentru a reduce povara emoțională: către unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, către sora mea, către prieteni. Am ieșit în fața ambilor mei părinți în același timp (STRIKE!!!!!!!). La locul de muncă, am făcut mai multe coming out-uri, dintre care două într-un grup restrâns.
Primul cu doi colegi din departamentul meu care cred că aveau deja îndoieli cu privire la sexualitatea mea. M-au întrebat dacă am o prietenă și am profitat de ocazie pentru a face coming out și a mers ca unsă.
Cel de-al doilea a fost tot cu colegi, din alt departament. Cred că eram aproape 10 persoane care luau prânzul într-o sală de ședințe. Am ajuns să vorbim despre o achiziție imobiliară pe care o făcusem cu partenerul meu. Când am spus că am cumpărat proprietatea împreună cu prietenul meu, a fost tăcere, priviri fixe și un ușor șoc pentru unii dintre noi, în special pentru băieții prezenți. Din fericire, un coleg a rupt rapid tăcerea mormântală punându-mi alte câteva întrebări despre cumpărarea unei proprietăți. Până la urmă, este eliberator, iar relațiile sunt mai sincere.
Aux Amis homos
Apelezi la prietenii homosexuali este o modalitate bună de a obține&.sprijin și alinare din partea unor oameni care au trecut prin același lucru, au trecut prin aceleași încercări și și-au pus aceleași întrebări. Ajută la reducerea fricii și a sentimentului de vinovăție.
Când am devenit cu adevărat conștient de homosexualitatea mea, nu aveam niciun prieten gay în cercul meu, ei bine, care se împăca cu sexualitatea lor. Dar există Find… er sorry Forum da da da da da forum!!!!!!! Este o modalitate foarte bună de a ieși în evidență virtual și anonim, în fața unei comunități care te ascultă și nu te judecă (chiar dacă pe unii îi mănâncă să te critice, vor fi repede mustrați de ceilalți membri, crede-mă), este un instrument bun pentru a intra în contact cu membrii comunității LGBT pentru a schimba și împărtăși experiențe, bune și rele.
Îți dă curaj să știi că nu ești singur și că alții au făcut-o și au reușit să-și facă coming out-ul și, mai mult, în circumstanțe uneori mult mai delicate decât ale noastre!!
Aux Amis hétéros
Aceasta este o etapă ceva mai dificilă :-D. Reacția este adesea un șoc și este puțin confuză, mai ales când vă cunoașteți de mult timp. Unii oameni pot ști deja și din respect pentru tăcerea noastră nu ne spun: le mulțumim! Pe de altă parte, îmi amintesc de un așa-zis „prieten” care a făcut mai multe referiri la homosexuali în prezența prietenei mele de atunci, când încă nu-mi acceptasem cu adevărat sexualitatea.
În unele cazuri, e ca și cum te-ai confrunta cu o logică de genul „nu-mi plac homosexualii, dar te plac pe tine” euhhhhhhh. Este deja o bază am spune, poate că viziunea va evolua în timp Iar în cel mai rău caz este o respingere categorică. Păi ăștia, păcat pentru ei: Cine își poate dori să aibă prieteni care să te aprecieze că dacă nu ești tu însuți? Dacă ai suficientă stimă de sine, nu mai ai nevoie de aprobarea celorlalți pentru a fi împăcat cu tine însuți.
à la famille
Mergem crescendo în dificultate, mai ales cu părinții. Pentru ei, este pus sub semnul întrebării rolul lor de părinți dacă nu au prevăzut acest lucru sau au fost orbi la semne.
Înseamnă să jelești ginerele sau nora proiectului pe care îl maturizau pentru odrasla lor de peste un deceniu. Și mai ales dorința de a avea un nepot!
Din cauza distanței față de familia mea, a trebuit să fac coming out la sora mea prin telefon. Auzindu-i lacrimile la câteva mii de kilometri distanță, m-a emoționat foarte tare, aș fi vrut să fiu acolo cu ea. De fapt, acesta este unul dintre motivele pentru care am așteptat până când am putut să le spun părinților mei în persoană.
Pentru colegii tăi
La fel cum oamenii heterosexuali nu vorbesc despre viața lor privată în fața întregii companii, persoanele LGBT nu au NICI o obligație de a vorbi despre asta. Puteți alege să le spuneți doar anumitor colegi. Aceasta este alegerea pe care am făcut-o eu. Le spun doar câtorva persoane de la locul de muncă.
Este ciudat cum unii oameni se simt lezați atunci când aud despre asta prin viu grai (Dar nu mi-a spus mie!!!) și vin să te vadă ca și cum ar vrea să-ți smulgă pe furiș informații despre viața ta privată sau chiar să te facă să ieși în evidență în treacăt. Personal, mi se pare amuzant. Având în vedere ce fac unii oameni cu puținul pe care cred că îl știu, nu te face să îți dorești să împarți cu ei mai mult decât un salut, o seară bună.
À la société et au monde
Și de ce nu la toată lumea? Aceasta este alegerea pe care unii oameni o fac ieșind în evidență pe rețelele sociale precum Facebook sau Youtube. Aceasta poate însemna, de asemenea, participarea la gaypride. Eu nu am făcut asta încă! Până acum am avut probabil o problemă cu ideea de „gaypride”. Dar degetul meu mic îmi spune că nu va mai dura mult, am întrebat deja de următorul din orașul meu hihihi.
Și apoi, a ieși în fața lumii, înseamnă pur și simplu să-ți trăiești viața deschis și liber: să te ții de mână, să te săruți pe peronul gării înainte de a te despărți.
Din nimic, acestea sunt atitudini complet banale, dar nu sunt interpretate ca atare nici de ceilalți și nici uneori de noi înșine. Este un act militant și astăzi să fii braț la braț în timp ce mergi pe stradă.
Înseamnă că suntem gata să o facem?
Motivațiile dumneavoastră: concrete și personale
Pentru a afla, trebuie mai întâi să facem un bilanț al acestor motivații. Puteți începe prin a vă enumera propriile motivații, cum ar fi:
- O relație mai onestă cu familia mea;
- Mai puțină greutate pe umeri;
- Mai puțin stres inutil încercând să ascundeți o parte din voi înșivă.
Dar toate acestea nu sunt foarte concrete, rămânem destul de vagi în final și asta nu este suficient pentru a ne motiva cu adevărat!!! Trebuie să simți cu adevărat lucrurile, să vizualizezi în detaliu beneficiile de a acționa și de a ieși în sfârșit la lumină. Care vor fi efectele benefice asupra noastră, asupra relațiilor cu ceilalți, asupra vieții noastre?
În acest caz, o mare greutate de pe umerii noștri ar putea fi detaliată ca fiind:
- Mă simt ușurat că nu mai trebuie să mă prefac că împart apartamentul cu un prieten atunci când am o relație cu el/ea;
- Nu mai trebuie să mă simt inconfortabil sau să evit subiecte care t
Desigur, nu trăim într-o lume a jucăriilor fără griji, de unde și importanța următoarelor etape.
Riscuri: a fi interpretate rațional
Pentru a evalua cât mai obiectiv riscurile pe care le implică coming out-ul, trebuie mai întâi să punem lucrurile la punct și să ne lămurim cu privire la ceea ce ne temem și dacă gravitatea pericolului este reală sau fantezistă.
Riscurile variază în funcție de context:
- Deteriorarea relațiilor cu prietenii;
- Să fii respins de frați;
- Să te afli în sărăcie , abandonat de părinți;
- etc.
exagerând riscurile. Și poate că acesta este motivul pentru care mi-am reprimat homosexualitatea timp de mulți ani.
Pentru a reduce percepția de risc un exercițiu interesant este să enumerăm argumentele care confirmă acel risc ȘI argumentele care, dimpotrivă, îl reduc. Pentru fiecare risc identificat. Pentru a face acest lucru, nu aveți nevoie decât de o foaie de hârtie sau de un fișier Word și formați două coloane, așa cum se arată în povestea de mai jos.
|
Share :
Îmi place :
Articole similare
|<<
>